Budujemy Ryko-Grylowisko dla Dzieciaków z DD [9-11][23-25].4
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
nie będziemy żałować na Dzieciaki
nie miały w życiu extrawagancji to niech będzie chociaż taka
one to będą widzieć z okna, a my na każdym wjeździe.
Musi być FULL WYPAS, a obicia poduszek pod dupki będą z białej skóry - Karol się zobowiązał
co to jest 950zł?
na 1700 osób zarejestrowanych na Forum to jest po 60 groszy
każdy dostanie wezwanie imienne na PW - kto nie wpłaci zostanie uprzejmie z Forum,z a nawet bardzo uprzejmie w.y.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y
a Honda tez nie jest biedna - kroją po 62000 za nową brykę? to jest tylko 3.8kg z jednej sztuki
mam jeszcze inne pomysły - równie mądre
GaBaS ma baaardzo ciekawy pomysł na zebranie kaski na Inwestycję, ale nie będe go ubiegał niech sam powie o Wirtualnym Zlocie

Musi być FULL WYPAS, a obicia poduszek pod dupki będą z białej skóry - Karol się zobowiązał

co to jest 950zł?
na 1700 osób zarejestrowanych na Forum to jest po 60 groszy

a Honda tez nie jest biedna - kroją po 62000 za nową brykę? to jest tylko 3.8kg z jednej sztuki

mam jeszcze inne pomysły - równie mądre

GaBaS ma baaardzo ciekawy pomysł na zebranie kaski na Inwestycję, ale nie będe go ubiegał niech sam powie o Wirtualnym Zlocie

alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Na pewno papa będzie tańsza (około 50%), tylko po pierwsze primo będzie się prezentowała duuużo gorzej od gontu, a po drugie primo to będzie duży problem z zakupem. Papa to produkt, który od producenta kupuje się w ilościach pełnopaletowych. Może się mylę, ale raczej żaden z punktów detalicznych nie trzyma kolorowych pap "na rolki", bo to produkt skierowany na duże inwestycje.
Na pewno, jak Marco zauważył, trzeba będzie bardzo ładnie i równo odeskować, ale na tak małej powierzchni nie powinno być z tym problemu.
Co do cegły to mi też wydaj się, że szamot to przerost formy nad treścią. Jeśli to ma być typowy grill opalany węglem drzewnym, ew. niewielkimi kawałkami drewna to spokojnie zwykła, czerwona cegła (ta od Ryśka Riedla) w zupełności wystarczy. Nie mówiąc już o różnicy w cenie (1/3 ceny szamotu).
No to na dobry początek spalę sobie małą cegiełkę
Na pewno, jak Marco zauważył, trzeba będzie bardzo ładnie i równo odeskować, ale na tak małej powierzchni nie powinno być z tym problemu.
Co do cegły to mi też wydaj się, że szamot to przerost formy nad treścią. Jeśli to ma być typowy grill opalany węglem drzewnym, ew. niewielkimi kawałkami drewna to spokojnie zwykła, czerwona cegła (ta od Ryśka Riedla) w zupełności wystarczy. Nie mówiąc już o różnicy w cenie (1/3 ceny szamotu).
No to na dobry początek spalę sobie małą cegiełkę

-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Jestem i pytam.mors pisze:QŹWA!!! DAJCIE MI JAKĄŚ PIŁĘ BO PRZERŻNĄŁBYM JUŻ CO - WIOOOOOOSNĘ CZUJĘ WE KRWIIII!!!![]()
SOWA - załatwiłeś sobie farbę do metalu, ale nie jest szybkoschnąca za to zaje.biście dobra firmy HEMPEL - okrętowa. Kiełbaski będą wchodzić pływająco i wracać jako danina dla Neptuna (Neptun sie nie będzie gniewać...)
pędzle - to domena Celika - nie będę mu się wcinał w kontemplację![]()
zamiast prętów proponuję płaskownik na sztorc - na ruszt grillowy ze znakiem VFR-OC wspawanym w środek(płaskowniki naciągamy Celika - określ tylko jakie potrzebujesz (myślę o okręgu fi 90cm)
liny, łańcuchy, bloczki, kajdany, pejcze - Zuzia Tajger!!! do tablicy!!! załatwiłem Ci wzrost sprzedaży
GaBaS ma laser - mam nadzieję że tnie coś więcej niż papier śniadaniowy to wytnie nam z cienkiej blachy logo na środek grila i drugie nad bramę wejściową i logo the ROADS na scenę
Czy to złośliwość kochanego ojca dwóch kółek czy rzeczywiście chcecie coś z oferty mojej firmy.
Wszelkiego rodzaje pretu, wkrety, gwozie, łancuchy, liny itp itd www.dromet.pl jestem w stanie zamówić w cenach "dla pracownika".
O ile to nie są ilości w tonach.
...
MARCO, grill musi być obrotowy względem masztu tak, by można go było "zdjąć" z ognia. Rura o której piszesz raczej by się nadawała, ale czy dasz radę zgromadzić pozostałe alimenty? Mowa tu o maszcie i tulejach, które zapewnią ruch obrotowy. Może u Lightmana by takie tuleje urosły? Gdziekolwiek by to robić to lepiej w jednym miejscu. Ruszt wziął dziś na siebie Karol, więc to by odpadło. Ja jakieś rury mam, więc jeśli nie dacie rady zebrać żelaza na miejscu to dowiozę stąd, a tam się pospawi i zamonci.
Zuzka, 5mb ocynkowanego łańcucha z zamkniętymi owalnymi ogniwami 2,5 - 3 cm, 5 mb linki stalowej ocynkowanej fi 3mm + ze dwie kausze i zamki (zaciski) do tej linki, jakiś karabińczyk w ilości 4 szt., jakiś krętlik, 3 szt. bloczków stalowych na łożyskach o obciążalności >100 kg i fajnie by było gdybyś miała kołowrotek z zapadką, najlepiej obudowany. Co z tego możesz to daj znaka.
Zuzka, 5mb ocynkowanego łańcucha z zamkniętymi owalnymi ogniwami 2,5 - 3 cm, 5 mb linki stalowej ocynkowanej fi 3mm + ze dwie kausze i zamki (zaciski) do tej linki, jakiś karabińczyk w ilości 4 szt., jakiś krętlik, 3 szt. bloczków stalowych na łożyskach o obciążalności >100 kg i fajnie by było gdybyś miała kołowrotek z zapadką, najlepiej obudowany. Co z tego możesz to daj znaka.
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
- mors
- stary wyjadacz
- Kontakt:
co do paleniska - podest z cegły już jest (to co na moich wypocinach w kolorze różanym) ta nadstawka w beżu to właśnie szamotka. Nie upieram się - bałem sie , że pod wpływem hajcowania może zwykła cegła popękać a zaprawa wykruszyć sie, ale jak nie ma problemu to po co przepłacać
Jestem za wieńcem z kamienia i wypełnieniem z piaskiem, aczkolwiek po kilku użyciach jasny piach zamieni się w brudno- czarną breję - taki urok.
Będzie opalany węglem drzewnym, ale i normalne ognicho też się przewiduje i kartofli z ogniska jak najbardziej. ale jak położymy węgiel drzewny to potrzebuje on powietrza od dołu - na piachu to będzie kicha, a w szamotce można zostawić szczeliny którymi niezbędna ilość powietrza dotrze.
Każda siła się przyda i do pracy i do zabawy z dzieckami i do prowiantu
Jak są maszyny tokarsko - frezujące w Grudziądzu to pewnie tam sie dorobi tuleje i inne dinksy do rusztu
A i przy okazji można by pręty na kiełbaski sprokurować - takie wideły z drewnianą rączką
Zuzia - o to to to nam chodzi, tylko co do cen to musiałaby być SPECJALNA promocja... TATOWA
taki upuścić do 100% ewentualnie więcej czyli to co wymienił SOWA firma DROMET przekazałaby nieodpłatnie - w zamian dostanie fakturkę na reklamę od stowarzyszenia VFR-OC i wszystko się piknie bilansuje w księgowości.
A ja napiszę piosenkę na część tej Wspaniałej i Hojnej Firmy:
Gdy chandra Cię dusi
do pracy nikt nie zmusi
a życie stało się piekłem
włożyłeś łeb do kibla
przytrzasnąłeś deklem
i nadal kiła mogiła
potrzebny Ci narząd, aby świat naprawiać
by jaśniał jak sznur komet
gdzie łańcuch sobie sprawić by debili napier.dalać?
to tylko w firmie DROMET!
SOWA jakiś smętny blues pod to podłoży i jest Mega Wypas Hicior Reklamowy G R A T I S!!!
to jak Zuza? Deal?

Jestem za wieńcem z kamienia i wypełnieniem z piaskiem, aczkolwiek po kilku użyciach jasny piach zamieni się w brudno- czarną breję - taki urok.
Będzie opalany węglem drzewnym, ale i normalne ognicho też się przewiduje i kartofli z ogniska jak najbardziej. ale jak położymy węgiel drzewny to potrzebuje on powietrza od dołu - na piachu to będzie kicha, a w szamotce można zostawić szczeliny którymi niezbędna ilość powietrza dotrze.
Każda siła się przyda i do pracy i do zabawy z dzieckami i do prowiantu

Jak są maszyny tokarsko - frezujące w Grudziądzu to pewnie tam sie dorobi tuleje i inne dinksy do rusztu

A i przy okazji można by pręty na kiełbaski sprokurować - takie wideły z drewnianą rączką
Zuzia - o to to to nam chodzi, tylko co do cen to musiałaby być SPECJALNA promocja... TATOWA

A ja napiszę piosenkę na część tej Wspaniałej i Hojnej Firmy:
Gdy chandra Cię dusi
do pracy nikt nie zmusi
a życie stało się piekłem
włożyłeś łeb do kibla
przytrzasnąłeś deklem
i nadal kiła mogiła
potrzebny Ci narząd, aby świat naprawiać
by jaśniał jak sznur komet
gdzie łańcuch sobie sprawić by debili napier.dalać?
to tylko w firmie DROMET!
SOWA jakiś smętny blues pod to podłoży i jest Mega Wypas Hicior Reklamowy G R A T I S!!!
to jak Zuza? Deal?

Ostatnio zmieniony pt 05 mar 2010, 01:41 przez mors, łącznie zmieniany 1 raz.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
- mors
- stary wyjadacz
- Kontakt:
mała modyfikacja
uwzględnione rzeczywiste pomiary a nie te co mi ten niemiec Alzheimer podsuwał.
Lekko sie sokmplikowało, ale?... bęęęęędzie Paaaaan zaaaaadooooowooooloooooonyyyyy...

Lekko sie sokmplikowało, ale?... bęęęęędzie Paaaaan zaaaaadooooowooooloooooonyyyyy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.