Budujemy Ryko-Grylowisko dla Dzieciaków z DD [9-11][23-25].4

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 09 mar 2010, 22:50

Ty se morsie z ptaka nie rób jaj, bo MATKA NATURA USTAWIŁA TO ODWROTNIE. :lol

GRILL SIĘ ROBI W NOC I W DZIEŃ. Cząstki się kompletują. Łańcucha już nie poczebimy. Karol dostarczy ruszt razem z ołańcuszeniem. Marco zaprzespieczył szczytówkę do wędki. Pozostałe cząstki od Zuzki nadal aktualne. Ino wartko. Mors przyfarbił. Ja djełam kręgosłub i będę próbował to wszystko zlepić na kropelkę.
Łysolek, dałeś radę coś organizejszyn z kamniami?

To będzie najbardziej międzywojewódzki, przyrząd kulinarny jaki zna środowisko gastronomiczne. I PIFOOOOO. :roll:

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » śr 10 mar 2010, 10:36

Witam wszystkich Ludzi Dobrej Roboty :)

Niestety :( , w tym zakatku Europy w naszych czasach z powodow biurokratycznych nie da sie juz po prostu miec dobrego pomyslu, szczerego serca i zapalu do roboty aby cokolwiek zrobic tak po prostu i po ludzku. Musi to cos, co sie zrobic chce, byc zatwierdzone najsamwpierw przez wszystkich swietych urzednikow, inaczej bedzie to samowola budowlana z poszukiwaniem winnych, podsluchami, CBA, ABW, z nakazem rozbiorki w ekstremalnej wersji.
Szczesliwie konkretny obiekt budowlany typu grillowisko (o ile zalozymi, ze jest to obiekt "malej architektury") w mysl Art. 29.1.22 Prawa Budowlanego pozwolenia na budowe nie wymaga, wymaga natomiast zgloszenia wlasciwemu tzw. Organowi zamiaru jego wykonania przed przystapieniem do robot (o ile obiekt malej architektury ma byc budowany w miejcu publicznym). Do takiego zgloszenia nalezy zalaczyc jego projekt budowlany (ustawa z typowa dla polskiego prawa budowlanego niejednoznacznoscia mowi o "odpowiednich szkicach lub rysunkach, a także pozwoleniach, uzgodnieniach i opiniach wymaganych odrębnymi przepisami"), co z mojego doswiadczenia wedle urzedniczej interpretacji i tak oznacza projekt budowlany sporzadzony przez osoby z uprawnieniami, zawierajacy mase oswiadczen, zaswiadczen i nikomu niepotrzebnego slowolejstwa.

Stety :) , moge takie cus osobiscie spreparowac, co tez i zamierzam uczynic, musze do tego jeszcze 'tylko' skaptowac konstruktora i namowic go na dobroczynnosc. Jest przy tym wielce prawdopodobne, ze konstruktor przy tym w Waszym projekcie sporo namiesza, doda jeszcze raz tyle drewna, kaze kopac transzeje przeciwczolgowe pod fundamenty itd, o czym jolalnie uprzedzam. Z reszta sam tez bym to wszystko spial i usztywnil skosnymi zastrzalami i sciagami. Madzix ma racje ze ssaniem wiatru: zamierzacie wybudowac spory zagiel i trzeba to zrobic tak, aby nie polecial do sasiedniego powiatu przy byle huraganie, no i aby nikogo nie zgilotynowal, jak sie bedzie zawalal pod ciezarem sniegu, bo sie zawalic propostu nie moze. Totez bez panu konstruktoru ani rusz. Poza tym majac to wszystko lege artis wszyscy beda mogli spac spokojnie.

To tyle przydlugich wywodow, jestem w kontakcie z Padre, jak beda postepy albo konkrety, to bede informowal.
Szacun za inicjatywe i zaangazowanie, Panie i Panowie!

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: Łysolek » śr 10 mar 2010, 11:48

SOWA kamienie i zaprawe bede organizował przez C_L_Ka i bedzie załatwione na 100%

Nadkierownik budowy metra , lotnisk , pomników , pałacu kultury a przy okazji Ryko-Grillowiska w Chełmnie Wasyl wkręty już kupiłem przeróżne ocynkowane srebrne ;) + wezme swoje jakies tam co mam ( ZŁOTE :mrgreen: ) :)

Mors troche ten konkurs nieuczciwy , gdyz biorąc np. pod uwage moją firmę mozliwości wspierania mamy bardzo małe bo i obroty sa niskie, a wsparcie jakie udało mi się osiągnąć jak na tego typu firmę i jej przychody/dochody uważam za bardzo dużo
więc albo nie bierz moich starań pod uwagę albo zmień kryteria konkursu :razz:

Awatar użytkownika
Karol
klepacz
klepacz

Post autor: Karol » śr 10 mar 2010, 13:42

Ehh, jaki tu ruch w temacie, aż miło :grin:
A jaki ruch będzie przy budowie :mrgreen: , nie mogę się doczekać.
RClomza.pl

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » śr 10 mar 2010, 16:58

Karol656 pisze:Ehh, jaki tu ruch w temacie, aż miło :grin:
A jaki ruch będzie przy budowie :mrgreen: , nie mogę się doczekać.
Jeżeli będę dysponował wtedy wolnym terminem to jak najbardziej oferuje swoje zdolności manualne i swoje ręce do działania i pomocy przy budowie :biggrin
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » śr 10 mar 2010, 18:40

Łysolek pisze:Mors troche ten konkurs nieuczciwy
mors pisze: Wysokość dotacji oceni Wysoka Komisja pod przewodnictwem SOWY :biggrin
No i coś skapnie. Ja tam nie narzekam, że w olejach obroty cienkie. A Łysy szczodry jest to i będzie pan zadowoloooony. :lol

Nie za mocno kumam co Doyar naskrobał, ale wystarczy że naskrobał. Jak on coś naskrobie to pewne, że naskrobane jest dobrze. Doyar po prostej nie potrafi skrobać bez sensu. Cieszę się Doyar, że dołączyłeś.

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » śr 10 mar 2010, 19:07

MARCO pisze:... a tak serio potrzebne będą niektóre elementy perforowane z ciesielki, kątowniki i płaskowniki...
prosze wejdzcie na www.dromet.pl i powiedzcie co mam domówić. Bedzie łatwiej.
SOWA pisze:Pozostałe cząstki od Zuzki nadal aktualne
Tylko kiedy ja mam to wam dać ?
...

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » śr 10 mar 2010, 19:22

A co z moimi pędzelkami itp? Widzę, że już Zuzia mnie wykiwała z prętów gwintowanych, Łysolek z wkrętów więc poczułem się taki niepotrzebny :( :P

Oczywiście moje słowo co do celikowych datków podane do Morsa na PW jest nadal aktualne. Czekam tylko na konkretne rozmiary, ilości itp.

Wysłałem dziś rano emalię do firmy ICOPAL, która jest producentem gontów. Jako, że z nimi bezpośrednio współpracuję, spróbowałem się dobrać "od tyłka strony", więc może się uda załatwić te gonty za free :mrgreen:

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam

Post autor: Łysolek » śr 10 mar 2010, 19:24

z całym szacunkiem Rafał ale byłem pierwszy który pisał zę załatwi wkręty, kupie za to u Ciebie zaprawe do tych kamieni , które TY oblukasz :grin:

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » śr 10 mar 2010, 19:39

zuzia tajger pisze:SOWA napisał/a:
Pozostałe cząstki od Zuzki nadal aktualne

Tylko kiedy ja mam to wam dać ?
Sowa pisze:Pozostałe cząstki od Zuzki nadal aktualne. Ino wartko.

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » śr 10 mar 2010, 19:41

Łysolek pisze:byłem pierwszy który pisał zę załatwi wkręty
Zwracam honor ;-)

Co do zaprawy, to jutro ma być u mnie przedstawiciel handlowy producenta różnego typu i rodzaju zapraw i mam zamiar wydusić z niego conieco, więc być może uda się zaoszczędzić kolejne złotówki. :mrgreen:

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » czw 11 mar 2010, 00:02

To ja od siebie -byliśmy dziś oglądywać Tz Mors. Marco i Maras oglądali a jak ukradkiem uciekłem do dzieciaków ja od roboty nie projektowania :)

Jak miło widzieć te uśmiechniete buzie :)
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » czw 11 mar 2010, 00:03

Nadkierownik budowy metra , lotnisk , pomników , pałacu kultury a przy okazji Ryko-Grillowiska w Chełmnie Wasyl wkręty już kupiłem przeróżne ocynkowane srebrne ;) + wezme swoje jakies tam co mam ( ZŁOTE :mrgreen: ) :)

To juz połowa roboty z głowy:) Masz wielkie serce jak wszyscy tu obecni. No ale cóż tego serca to podbierasz Diablicy jak się w nie tak wtulasz-widziałem :)

Ja sie znam na wszystkima najbardziej na niczym. Ale znam takiego co widział innego przy budowie altanków :)
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » czw 11 mar 2010, 06:34

Ale jazda :biggrin bez czymanki... to co tu widzę, czytam i słyszę to lepsze jest od SEXuuuuu :evil

Łysolek - widziałeś kiedyś uczciwego morsa? :biggrin ja w Życiu... Warszawy :evil

ale jako Komtur i Opierdzielator Konkursu zawsze mogę "po wnikliwym losowaniu" przydzielić np. nagrodę specjalną w kategorii: wkręty ocynkowane 5x50 :biggrin
mogę? no kto mi zabroni :evil hłe hłe hłe

no doyar pojechałeś po całości... jak zwykle i jak zwykle jestem Twoim idolem. :evil

Powiem wam w sekrecie... topless sikrecie, nie psodziewałem się, ze taka Miszyn Imposyble z tego wyjdzie... jak za starych dobrych czasów :biggrin Najazdów na Komarówkę i takich innych fajnych głupot, które kiedyś wspólnie robiliśmy, kiedy mieliśmy jeszcze tyle loooosuuuu i fantazji :evil

To se wratilo Pane Havranek? :evil arachidy loupane

no dobra - do roboty kruca bomba do roboty malocasu malo casu :evil

A dziecki w DD wczoraj szeptały mi na uszko - "ale budujecie dla nas altankę?" :evil
są lepsze od CBŚów, ABW, Abwehry, Mosadu i haków Preziowych
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » czw 11 mar 2010, 07:45

C_L_K pisze:Widzę, że już Zuzia mnie wykiwała z prętów gwintowanych
Oj tam od razu wygryzła :-)

Jak mi nie napiszecie na kiedy to was zterroryzuje :-)
Wasyl ;)
Ostatnio zmieniony czw 11 mar 2010, 08:55 przez zuzia tajger, łącznie zmieniany 2 razy.
...

ODPOWIEDZ